Verlaging temperatuur zwembadwater vanwege stijging energiekosten

Sportstad Heerenveen wordt op dit moment, net als veel bedrijven en particulieren in Nederland, geconfronteerd met een enorme stijging van de energiekosten. De inkoopprijzen van Sportstad Heerenveen voor zowel gas als elektra zijn op dit moment ongeveer tien keer hoger dan in 2021. De energiekosten voor het zwembad zijn hierdoor fors gestegen. Wij vinden het geen wenselijke en haalbare situatie om de toegangstarieven voor het zwembad fors te verhogen. Ook omdat wij verwachten dat de energietarieven de komende jaren nog relatief hoog zullen blijven.

Sportstad Heerenveen is daarom gestart met een onderzoek naar aanvullende maatregelen voor de verduurzaming van het zwembad en energiebesparende maatregelen. Met ruim 5.000 zonnepanelen en meerdere ondergrondse warmte en koude bronnen beschikt Sportstad Heerenveen reeds over een aantal duurzame energiebronnen, maar dit is nog onvoldoende om in de totale energiebehoefte van Sportstad Heerenveen te kunnen voorzien. De kosten voor het gas en de elektra die Sportstad Heerenveen voor onder andere de verwarming van het zwembad nog aanvullend moet inkopen, zijn momenteel extreem hoog.

Omdat de plannen voor de verduurzaming van het zwembad en de realisatie van energiebesparende maatregelen niet op korte termijn gerealiseerd kunnen worden, geeft dit op de korte termijn nog geen oplossing voor de stijging van de energiekosten. Derhalve hebben wij ook onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om op korte termijn energie te besparen. Uit het onderzoek blijkt dat de grootste energiebesparing op de korte termijn gerealiseerd kan worden door de temperatuur van het zwembadwater te verlagen. Gelet op de enorme stijging van de energiekosten in het zwembad zijn wij helaas genoodzaakt om deze maatregel te treffen. We hebben derhalve besloten om per 1 oktober a.s. de temperatuur van het water in het wedstrijdbad te verlagen naar 25 graden en de temperatuur van het water in het doelgroepenbad en het instructiebad naar 30 graden.

Wij hopen op uw begrip voor bovenstaande maatregel.

Actueel

Bekijk meer
Alle actueel