Aanmelden Special Sporters Fonds On Tour

Special Sporters Fonds On Tour is van start!

Voor het vierde jaar op rij mogen wij ‘On Tour’ door Friesland om bij de deelnemers langs te gaan met leuke en gezonde activiteiten. Wat drie jaar geleden startte met de beweegtassen is uitgegroeid tot een leefstijlevenement voor een speciale doelgroep waar wij aankomend jaar weer een vervolg aan mogen geven!

In samenwerking met de leefstijlcoaches van Alliade, Sportstad Heerenveen, studenten van het CIOS en jullie tips van vorig jaar is er een nieuw activiteitenprogramma ontwikkeld dat per organisatie op maat kan worden aangepast. De drie hoofdelementen in het programma zijn:

 1. De fitte groepsles
 2. De actieve leefstijlquiz
 3. Actief maken en fit proeven

Komend voorjaar hopen wij dat we op nóg meer locaties mogen langskomen om ons programma aan te bieden, zodat we  nog meer mensen in beweging krijgen! Daarnaast ontvangt elke woonvorm een activiteitenboekje met leuke weetjes, nuttige tips, oefeningen en meer om mee aan de slag te gaan.

Meedoen aan het Special Sporters Fonds On Tour is gratis. Het programma is bedoeld voor woon- en dagbestedingsgroepen in Friesland en heeft als doel om vitaliteit op een laagdrempelige manier te verankeren in het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Ben jij een begeleider bij een woon- of dagbestedingsgroep en vind je het belangrijk dat jouw cliënten leerzame, leuke én toepasbare handvaten krijgt voor een vitaal leven? Geef hen op via het contactformulier op deze pagina!

Wil je meer weten over bovenstaande of heb je een specifieke vraag? Neem contact op met Franke Jager via 06 4099 0158 of f.jager@sportstad.nl

Drie pakketten

Dit jaar werken we met drie verschillende pakketten waar jullie uit kunnen kiezen.

 ON TOUR pakket 1

Dit is het On Tour programma zoals we dat vorige jaren ook hebben gedraaid. Dit bestaat uit drie bezoeken doordeweeks of één bezoek in het weekend door een professionele leefstijlcoach, gevolgd door bezoeken van studenten en vrijwilligers. Samen met het CIOS en de buurtsportcoaches kijken we of locaties met hoog niveau zonder professionele leefstijlcoach het programma kunnen draaien. Zo houden we meer mogelijkheden om ook andere locaties te bezoeken.

 • Driedaagse activiteit met de duur van één dagdeel
 • Drie weken achter elkaar
 • Éénmalige aanwezigheid in het weekend

ON TOUR pakket 2

Pakket twee is onderdeel van het vernieuwde ON TOUR programma. Dit pakket start met een professionele leefstijlcoach op locatie of met studenten of buurtsportcoaches uit de regio. Binnen dit aanbod ligt de focus op meerdere keren aanwezigheid op een locatie. De doelstelling is om dit pakket zoveel mogelijk onder te brengen binnen het huidige werk van de buurtsportcoach. De buurtsportcoach focust zich op de uitvoering op locatie en zet zich in voor samenwerkingen met reguliere sportaanbieders en verenigingen in de eigen omgeving.

 • Leefstijlcoach op locatie, één dagdeel
 • Combinatie met buurtsportcoach op locatie
 • Samenwerken richting 8/10 keer aanwezigheid buurtsportcoach of vereniging

ON TOUR pakket 3 (*eigen bijdrage)

Binnen het vernieuwde ON TOUR programma, zetten we met pakket drie ook in op het organiseren en verbinden van locaties aan reguliere sportverenigingen en andere partijen uit de regio van de woon- of zorglocatie, voor activiteiten buiten de eigen organisatie. Met pakket drie zetten we in op het organiseren van extra activiteiten buiten de locaties, voor specifiek die locaties die daar behoefte en vraag naar hebben. Locaties weten zelf vaak niet waar ze moeten beginnen en de programmaleider van het ON TOUR programma, start deze aanvraag met de locatie op. Voor de uitvoering van eventuele extra activiteiten wordt er een eigen bijdrage van de locatie gevraagd om die te kunnen bekostigen. De kosten voor het aanjagen en het leggen van de contacten wordt vanuit Stichting Special Sporters Fonds bekostigd, en zijn meegenomen in het budget voor het ON TOUR programma.

 • Leefstijlcoach op locatie, één dagdeel wanneer hier behoefte aan is
 • Activiteit in de buurt bij externe sportaanbieder of vereniging (arrangementen)
 • In de vorm van een bedrijfsuitje

Aanmelden Special Sporters Fonds

Hebben jullie al eerder deelgenomen?(Vereist)
Voorkeursmaand(Vereist)
Voorkeursdag(deel) voor activiteit(Vereist)