Ineke Jonker: 'Leefstijlbegeleiding bracht me wat ik nodig had'

Het is het najaar van 2021 als Ineke Jonker besluit dat ze wil afvallen en fitter wil worden. ‘Ik had daarin een positieve stimulans nodig. Ik was tijdens de coronaperiode al een tijdje bezig met wandelen en bewegen, maar was op zoek naar meer. Na de intake met Marijke Westerbrink bij Sportstad heb ik me direct ingeschreven voor het leefstijlprogramma.’

De eerste week begint met het bijhouden van het eet- en beweegpatroon. ‘Marijke koppelde de resultaten terug, dat gaf veel inzicht. We spraken bijvoorbeeld over de grootte van de porties, de regelmaat tussen maaltijden, tijd nemen voor een pauze, het klaarleggen van gezonde tussendoortjes en ze gaf heerlijk menutips. De combinatie met sporten maakt het erg waardevol. Naast het coachen kon ik met een schema op mijn eigen momenten trainen en zwemmen.’

Ineke kijkt terug op een geslaagd traject. ‘Marijke heeft me erg goed gecoacht. Ze heeft meegedacht in oefeningen die voor mij geschikt waren en me uitgedaagd mijn grenzen te verleggen. Hierdoor ben ik afgevallen en heb ik vooral een fitter leven.’

Actueel

Bekijk meer
Alle actueel