Nieuw fitnesstoestel: deadlift

Ons fitnesscentrum is afgelopen zomer compleet vernieuwd met nieuwe krachttoestellen. Als aanvulling daarop hebben wij ook een nieuw deadlift toestel. Heb jij deze al gezien en geprobeerd in het fitnesscentrum?

Als je een oefening zoekt waarbij je meerdere spiergroepen belast, dan is de deadlift een oefening die je niet kunt negeren. De Technogym Pure Deadlift is een uitstekende optie om deze oefening uit te voeren en biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele deadlift oefeningen.

De werking van de machine is eenvoudig. Je begint door de gewichten op de stang te laden en vervolgens neem je plaats in de machine. De Technogym Pure Deadlift heeft twee handvatten aan elke zijde. Je kunt hiermee de ideale hoogte bepalen voor de start van de oefening. De machine biedt een stabiele basis voor de oefening, zodat je je kunt concentreren op de techniek van de beweging zonder je zorgen te maken over het wiebelen of wiegen van de stang.

Veilig voor je lichaam
Een groot voordeel van de Technogym Pure Deadlift is dat het de spanning op de onderrug vermindert. Bij traditionele deadlift oefeningen komt er veel druk op de onderrug, wat kan leiden tot rugklachten of blessures. De machine maakt gebruik van een stabiele basis die de druk vermindert, waardoor de oefening veiliger en effectiever wordt.

Profijt in het dagelijkse leven
In termen van spierontwikkeling is de deadlift een effectieve manier om de hamstrings, bilspieren, quadriceps, rugspieren en kuiten te trainen. Door het plate loaded systeem kun je de intensiteit van de oefening aanpassen en de focus leggen op specifieke spiergroepen zoals de billen. Als je regelmatig deadlift, zal je merken dat fysiek zware oefeningen in het dagelijks leven ook veel makkelijker gaan.

Multifunctioneel
Door een voet op de zwarte balk in de machine te leggen kan men single leg lunges uitvoeren. De stabiliteit van de machine helpt om de focus op de quadriceps te leggen.

Door de natuurlijke grip wordt de belasting op de polsen verminderd en is kans op blessures kleiner. Bij traditionele deadlifts moet je de stang vasthouden met een dubbele overhandse greep. Dit kan leiden tot extra vermoeidheid of zelfs letsel aan de handen en polsen.

Actueel

Bekijk meer
Alle actueel