Actueel

Melek’s ervaring met Leefstijlcoaching

Sinds juni 2021 wordt bij Sportstad het Leefstijlprogramma aangeboden. Tijdens dit programma leer je over jouw persoonlijke leefstijl en krijg je advies en begeleiding in een tijdsbestek van drie maanden. Je leert onder andere over gezonde (voedings)keuzes, hoe je jouw voeding elke dag gevarieerd kunt houden en welke vorm van lichaamsbeweging geschikt voor jou is. Melek Ozturk heeft deelgenomen aan dit Leefstijlprogramma en deelt hieronder haar persoonlijke ervaringen rondom het traject.

“Ik was zeer ongelukkig door mijn gewicht. Ik deed altijd mee aan groepslessen maar ik kon ondertussen niet stoppen met eten. Dit maakte me zeer ongelukkig en ik had nergens meer motivatie voor. Tegelijkertijd had ik moeite met mijn Nederlands omdat ik nog niet heel lang in Nederland woon. Ik hoorde dat Sportstad een leefstijlprogramma had maar ik durfde eerst niet mee te doen aan dit programma omdat mijn Nederlands niet goed is. Toch wist ik dat ik ergens moest beginnen. Daarom ben ik samen met Carolien aan het 3 maanden voedingsprogramma begonnen.

Zij luisterde geduldig naar mij. De eerste twee weken van mijn voedingsprogramma waren erg moeilijk. Ik begreep bijna niets van wat er op de voedingslijst stond. Het was erg moeilijk voor mij om dit voedingsprogramma in het Nederlands te begrijpen. Ik kende de namen van de voedingsmiddelen niet. Welke voedingsmiddelen moest ik in de supermarkt kopen? Ik heb deze situatie met Carolien besproken. Tijdens onze afspraken liet zij me de namen van de producten en hun foto’s één voor één zien. Zij maakte recepten visueel, printte ze voor me uit en lichtte ze elke keer dat we elkaar ontmoetten toe. Ze gaf informatie over de hoeveelheid voedsel en ik leerde etiketten lezen op voedselverpakkingen. Ook heb ik heb veel geleerd over de voedselpiramide. Nu weet ik wat “tussendoortje” betekent.

Kortom, ik heb gezonde eetmethodes geleerd waarmee ik in drie maanden tijd 8 kilo ben kwijtgeraakt. Natuurlijk is ook mijn Nederlandse taal een beetje verbeterd met dit programma. Het was een goed programma. Ik ben Sportstad en Carolien erg dankbaar. Ze levert een geweldige service aan mensen. Nogmaals heel erg bedankt.”

 

Ben jij na het lezen van Melek’s ervaring nieuwsgierig geworden en wil je weten wat ons Leefstijlprogramma en onze coaches voor jou kunnen betekenen? Klik dan hier voor meer informatie, stuur een mail naar leefstijl@sportstad.nl of bel 0513 614 855