Actueel

sportdag voor 415 leerlingen van het SBO

Op donderdag 2 juni 2016 organiseert Sport Fryslân van 09:30-13.45 uur voor de twaalfde keer de provinciale sportdag voor kinderen in de bovenbouwgroepen (10 tot 12 jaar) van het Speciaal Basis Onderwijs (SBO). Deze sportdag wordt gehouden in en rond de sportaccommodaties van Sportstad Heerenveen en telt 415 deelnemers van zeven scholen in het Speciaal Basis Onderwijs uit de provincie Friesland.

Tijdens deze provinciale sportdag maken leerlingen van SBO-scholen, evenals hun leeftijdsgenoten uit het regulier onderwijs, kennis met diverse vormen van sport en bewegen. De leerlingen maken kennis met diverse sporten waar zij normaliter niet mee in aanraking komen (beachvolleybal, freerunnen, survival, waterpolo etc.).

slechts 20 procent sport

De sportdag is hard nodig, want uit onderzoek van Sport Fryslân blijkt dat slechts 20 procent van de kinderen van het speciaal onderwijs in Friesland sport. Sport Fryslân wil het sporten en bewegen stimuleren door deze kinderen op deze sportdag kennis te laten maken met verschillende sporten. Dit moet voor de kinderen een stimulans zijn om in hun vrije tijd ook te gaan sporten bij een sportvereniging. Zij kunnen via www.aangepastsportenfryslan.nl sportwijzer kijken welke sporten en sportverenigingen er bij hun in de buurt zijn. In totaal zijn er 400 sportmogelijkheden in de provincie.

Sport Fryslân stimuleert om het onvoldoende sporten en bewegen te doorbreken, waarbij het plezier in sport voorop staat. Hierdoor verloopt aansluiting bij reguliere sportclubs en -activiteiten vaak gemakkelijker. Het doel van de sportdag is om leerlingen te stimuleren mee te doen aan sportactiviteiten in de vrije tijd, want iedereen kan sporten!

Deze sportdag wordt georganiseerd door Sport Fryslân i.s.m. Sportstad Heerenveen en mede mogelijk gemaakt door:
Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Fonds Gehandicaptensport, Provincie Fryslân, Rabobank en door de gemeenten Weststellingwerf, Leeuwarderadeel, De Fryske Marren, Littenseradiel, Heerenveen en Súdwest-Fryslân.

uitnodiging

De sportdag vindt van 10.00 uur tot 13.30 uur plaats in de sportaccommodaties van Sportstad
Heerenveen, Abe Lenstra Boulevard 23Q. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sport Fryslân, Berber van der Krieke,
06 10 32 32 58 of b.vanderkrieke@sportfryslan.nl.