zwemles vanaf 4,5 jaar

zwemles leszwemmen zwemmen zwembad sportstad heerenveen

easyswim

Bij Sportstad Heerenveen staat zwemles gelijk aan plezier. Om deze reden wordt bij Sportstad Heerenveen zwemles gegeven via de EasySwim methode. Bij EasySwim hoef je de diploma’s niet apart van elkaar te halen, maar haal je alles wat je nodig hebt om je in de praktijk te redden in één erkend diploma. De zwemlessen worden ingedeeld op 9 praktijksituaties: schipbreukeling, kind overboord, ijspret, kampioenen, schatzoeker, kopje onder, heldendaad, survivalbaan en jij bent ‘m! Plezier gegarandeerd en de kinderen hoeven nooit meer met tegenzin naar zwemles!

lestijden

De lessen zijn tweemaal per week 45 minuten (op maandag en donderdag of dinsdag en vrijdag).  Er zijn ook lesmomenten van eenmaal 1,5 uur per week.
tarieven

Bekijk hier alle tarieven voor zwemles.
proefzwemmen

kom kosteloos proefzwemmen


zwemles vanaf 4,5 jaar

Bij Sportstad worden zwemlessen gegeven vanaf 4,5 jaar omdat kinderen dan over de grove motorische vaardigheden beschikken die nodig zijn om te leren zwemmen. Voor kinderen jonger dan 4,5 jaar is het aanleren van zwemslagen nog erg lastig. Wel kunnen zij al vertrouwd raken met het water in de baby-, peuter- en kleuterlessen.


   we starten met de gewenningslessen

   gewenningslessen

   Voordat je begint met lessen in het drijfpakje, moet je eerst aan de eisen van de gewenningslessen voldoen. Hierdoor stroomt iedereen op gelijk beginniveau door naar de zwemlessen.
   de laatste stap naar je diploma

   diplomafeest

   Het diplomafeest vindt altijd plaats op een zaterdagmiddag. Wanneer je aan het diploma toe bent laten we je de exacte datum van het diplomafeest weten en krijg je meer informatie mee voor je ouders/verzorgers. Dit hoeft helemaal niet spannend te zijn! In de lessen heb je al bewezen de vaardigheden te beheersen en de week voorafgaand aan het diplomafeest is altijd een proef diplomazwemmen.


   extra informatie

   handig om te weten

   • kinderen zwemmen tijdens zwemles in een Swim Safe drijfpakje. In dit pakje zitten drijfmiddelen die eruit gehaald kunnen worden. Stap voor stap gaan deze er uit totdat je zelfstandig kunt zwemmen!
   • de zwemlessen zijn inclusief gratis vrij zwemmen tijdens de vrij zwem tijden (met betalende begeleiding van 18+)
   • na inschrijving op de wachtlijst ontvang je een bericht van ons wanneer we weer een plekje vrij hebben
   • er zitten maximaal 10 kinderen in een lesgroep
   • voor vragen kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met de zwemlescoaches Jouke en Hilda via (0513) 614 809