NAH


bewegen voor mensen met hersenletsel

In samenwerking met de Edwin van der Sar Foundation, de Hersenstichting en onze partner Tjongerschans Heerenveen realiseren wij beweegprojecten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dit doen wij onder de naam ’NAH-Beweegteam Heerenveen’. We zijn gestart met een zwemgroep en bieden nu ook fitness en wandelen aan.

lestijden

Zwemmen:

 • donderdag 13.45 – 14.45 uur

Fitness:

 • tijdelijk vervallen

Wandelen:

 • donderdag 15.00 – 16.00 uurtarief

bekijk hier de tarieven voor NAH-activiteiten
  intake gesprek

  We voeren vooraf een kennismakingsgesprek waarin een aantal vragen gesteld worden over uw lichamelijke conditie. Na het gesprek en een gratis proefles kunt u een 10-badenkaart aanschaffen. U hebt geen CIZ of WMO indicatie nodig om mee te doen.


    NAH activiteit

    zwemmen

    Zwemmen is ideaal voor herstel van motoriek en evenwicht, creëert zelfvertrouwen en is bovendien een gezellige groepsactiviteit. Uit onderzoeken blijkt dat niet alleen het lijf, maar ook het brein baat heeft bij regelmatig bewegen. En wanneer het lijf niet meezit, is de gewichtsloosheid van een zwembad heerlijk om in te bewegen!

    Elke donderdag van 13.45 – 14.45 uur bieden wij NAH-zwemmen aan onder professionele begeleiding in het doelgroepenbad. Let op: We gaan er vanuit dat je redelijk zelfstandig kunt zwemmen en jezelf aan en uit kunt kleden. Mocht dit niet het geval zijn, vraag dan iemand mee.

    NAH-activiteit

    fitness

    De cognitieve fitnesslessen op dinsdag van 14.00 – 15.00 uur komen helaas te vervallen. Zodra de lessen weer van start gaan wordt u hier zo spoedig mogelijk over geïnformeerd. Bedankt voor uw begrip!

     

    NAH-activiteit

    wandelen met Mind2Run

    Beweeg je liever in de buitenlucht? Op donderdag van 15.00 tot 16.00 kun je onder deskundige begeleiding van de trainsters van Mind2Run wandelen in de prachtige bossen van Oranjewoud. Het ruisen van de wind en het geluid van vogels zijn hier de enige prikkels. Een echte aanrader voor buitenmensen met NAH. 

    hersenletsel

    oorzaken van niet-aangeboren hersenletsel

    Niet-aangeboren hersenletsel is van alle leeftijden. Een plotselinge hersenbeschadiging, bijvoorbeeld door een herseninfarct of hersenbloeding, verkeers- of geweldsongeval, hersentumor of operatie, kan leiden tot blijvend hersenletsel. De beperkingen zijn soms tijdelijk, maar vaak chronisch. Verstoorde spraak en emoties, geheugenverlies, uitval van lichaamsfuncties en motoriek, overgevoeligheid voor prikkels en extreme vermoeidheid.

    hersenletsel

    de impact op het dagelijks leven

    De impact van een hersenbeschadiging wordt pas écht duidelijk als men weer thuis komt na een ziekenhuisopname. Het is ingrijpend, voor zowel de patiënten als voor hun omgeving. Dit kan zich uiten in relatieproblemen, onbegrip bij vrienden en familie, het verlies van werk en sociale contacten, depressieve gevoelens en eenzaamheid.

    hersenletsel

    de effecten van lichaamsbeweging

    Lichaamsbeweging houdt ons brein beter in conditie, zorgt voor herstel van de hersenfuncties en is goed voor het zelfvertrouwen en sociaal contact. Kortom, een betere kwaliteit van leven. Maar voor sport en bewegen met hersenletsel zijn deskundige begeleiding en aangepaste omstandigheden noodzakelijk. De Edwin van der Sar Foundation realiseert landelijke beweegprojecten, specifiek voor mensen met hersenletsel.

    hersenletsel

    Sponsor of vrijwilliger worden?

    De vrijwilligers die ondersteunen bij de activiteiten en de sponsoren die ons financieel ondersteunen, maken dit mede mogelijk. Daarnaast zijn de afdeling Neurologie en het centrum Mobiliteit, Sport & Preventie van Tjongerschans nauw betrokken bij het NAH-Beweegteam. Wil je dit geweldige initiatief ook steunen of sponsoren? Dan kan! Neem dan contact met ons op beweegteamnah@sportstad.nl.

    Sipma Architecten Heerenveen

    DJ-Events