Actueel

streetball masters tour

straatbasketballtoernooi streetball masters Heerenveen blijft groeien!

Basketball leeft in Heerenveen. Dit blijkt wel als op zaterdag 25 juni de Streetball Masters Tour 2016 haar velden klaar heeft liggen op het plein voor Sportstad Heerenveen. Met 80 teams (opnieuw meer dan vorig jaar) en dus meer dan 300 fanatieke basketballers uit binnen- en buitenland beginnen om 10.00 uur de eerste wedstrijden.

De weersvoorspellingen zijn goed, alleen zo rond 14.00 uur zouden er een paar regendruppels kunnen vallen. Maar de velden liggen er ’s ochtend mooi droog bij dus kunnen de straatbasketballers hun skills laten zien.

Spelers komen uit in verschillende catogorieen, van jongens en meisjes onder 12 jaar, rolstoelers, tot aan de mannen 23+ met teams uit o.a. Duitsland, Rusland en Polen en onze nationale trots het 3×3 TeamNL Onder 18. Inzet is een plaats in de landelijke finales die op 22 en 23 juli a.s. worden gespeeld in Amsterdam.

Met de opzwepende muziek van de DJ zit de sfeer er goed in en kunnen spelers en supporters genieten van mooie basketballwedstrijden op hoog niveau. Helaas werken de weergoden toch niet helemaal mee en kan er ’s middags niet meer buiten worden gebasketballd. Maar het toernooi wordt, met behulp van de grote groep vrijwilligers van basketballvereniging Dyna’75, in een tijdsbestek van slechts 20 minuten, vlekkeloos naar binnen verplaatst, naar de sporthallen van Sportstad Heerenveen. Daar vindt tussen de wedstrijden door ook de dunkcontest plaats, en is er een contest 3punters schieten voor heren en dames!

Rond 17.00 uur telt de speaker af voor het begin van de eerste finales van de dag. Het zijn finales op het scherpst van de snede die voor het in grote getale aanwezige publiek een mooi slotstuk vormen voor weer een succesvolle (7e) editie van Streetball Masters Heerenveen.