Actueel

Sportstad Heerenveen zet publiek seminar aan tot nadenken over de toekomst van sport en economie in Heerenveen

Heerenveen, 17 mei 2022

Op 17 mei 2022 heeft Sportstad Heerenveen met haar zakelijke relaties teruggeblikt op 15 jaar Sportstad Heerenveen. Dit deden ze tijdens een feestelijk seminar in het Abe Lenstra stadion met als thema Sport en Economie. Gastsprekers Henk Markerink (voormalig CEO Johan Cruijff ArenA) en Philip Wagner (ICUC hoogleraar Global Economy & Governance) wisten het publiek te boeien met hun verhaal en ervaringen.

Tijdens het seminar werd het Heerenveense bedrijfsleven uitgedaagd om verder te denken over de toekomst van Heerenveen als sportstad en daarbij de rol van o.a. Sportstad Heerenveen. De presentaties van Henk Markerink en Philip Wagner waren interessant, verfrissend en zetten het publiek aan tot nadenken. De vragen uit het publiek brachten de gepresenteerde onderwerpen dicht bij de praktijk.

De bijeenkomst naar aanleiding van het 15 jarig jubileum stond al eerder gepland in 2021, maar door corona werd het uitgesteld. Dat men verheugd is dat er na een periode van corona weer evenementen mogen worden georganiseerd toonde zich in het aantal aanwezigen; er waren maar liefst 85 deelnemers aanwezig bij het seminar.

Algemeen directeur Rinse Bleeker: ‘We zijn erg blij dat het evenement dit keer wel kan plaatsvinden en dat we ook met onze relaties terug kunnen blikken op 15 jaar Sportstad. In 15 jaar tijd is de organisatie gevormd naar de ontwikkelingen en trends van de markt maar de basisgedachte is altijd hetzelfde gebleven: sport ontplooien als synergie in de gemeente Heerenveen. Ik nodig de aanwezigen dan ook graag uit om op een later moment het gesprek voort te zetten.’