maatschappelijk


maatschappelijke projecten

Bij Sportstad zien we sport in een breder perspectief: we zetten onze expertise ook in voor diverse maatschappelijke projecten zoals Scoren voor Gezondheid Heerenveen, Caparis in Beweging en het Beugelproject. Samen met andere organisaties zoals Gemeente Heerenveen, sc Heerenveen en het Friesland College proberen we een actieve bijdrage te leveren aan de gezondheid in de gemeente. 

Scoren voor Gezondheid Heerenveen

Scoren voor Gezondheid is het schoolsportprogramma in gemeente Heerenveen met als doel kinderen bewust te maken van het belang van voldoende beweging en gezonde voeding. 
    het Beugelproject

    Het beugelproject is een lokaal project voor jongeren zonder vaste dagbesteding. Het doel hiervan is om terug naar school te gaan of te gaan werken. Sport als middel met professionele begeleiding van Verslavingszorg Noord-Nederland, Sportstad, sc Heerenveen en Gemeente Heerenveen.


    Caparis in Beweging

    Caparis in Beweging legt zich toe op de fysieke en sociaal-economische ontwikkeling van de medewerkers van de sociale werkvoorziening Caparis. Dit programma bestaat uit allerlei activiteiten die in het teken staan van sport, bewegen, voeding en gezondheid.