maatschappelijk


maatschappelijke projecten

Bij Sportstad zien we sport in een breder perspectief: we zetten onze expertise ook in voor diverse maatschappelijke projecten zoals Scoren voor Gezondheid Heerenveen, Caparis in Beweging en het Beugelproject. Samen met andere organisaties zoals Gemeente Heerenveen, sc Heerenveen en het Friesland College proberen we een actieve bijdrage te leveren aan de gezondheid in de gemeente. 

Scoren voor Gezondheid

Scoren voor Gezondheid is het schoolsportprogramma in gemeente Heerenveen met als doel kinderen bewust te maken van het belang van voldoende beweging en gezonde voeding. 
  Caparis in Beweging

  Caparis in Beweging legt zich toe op de fysieke en sociaal-economische ontwikkeling van de medewerkers van de sociale werkvoorziening Caparis. Dit programma bestaat uit allerlei activiteiten die in het teken staan van sport, bewegen, voeding en gezondheid. 


  DokFit

  In dit vitaliteitsprogramma van DokWurk (voorheen NEF) wordt sport als middel ingezet om de medewerkers van DokWurk bewust te maken van het belang van vitaliteit met als hoofdpijlers beweging, ontspanning en voeding.
  Sociaal Domein

  Het doel van het Sociaal Domein is dat de maatschappelijke waarde van sport erkend wordt en het inzetten voor een sport-, beweeg- en leefstijlomgeving die voor iedereen toegankelijk is. Een gezonde leefstijl is van levensbelang voor mens en samenleving.


   Contact Lowise Hazenberg

   Voor interesse of vragen voor je eigen bedrijf kan je contact opnemen met Lowise Hazenberg, coördinator Maatschappelijke projecten.

   Email: l.hazenberg@sportstad.nl
   Telefoon: +31 (0) 513 614 800

    Sportstichting Samen Onderweg

    Sportstichting samen onderweg is een initiatief van Uniek Sporten waarbij sport wordt aangeboden aan mensen met een chronische, lichamelijke, auditieve of verstandelijke beperking.


    Sportproject Heerenveen

    Sportproject Heerenveen is een lokaal project voor jongeren zonder vaste dagbesteding. Het doel hiervan is om terug naar school te gaan of te gaan werken. Sport als middel met professionele begeleiding van Verslavingszorg Noord-Nederland, Sportstad, sc Heerenveen en Gemeente Heerenveen.