Actueel

KNSB NK inline-skaten 2017 in Heerenveen en Wolvega

Op 2, 3 en 4 juni 2017 organiseren Sportstad Heerenveen en IJs- en Skeelerclub Lindenoord Wolvega het KNSB NK inline-skaten. Het belooft een spectaculair sportevenement te worden waarbij iedereen met deze sport kan kennismaken. Inline-skaten is wereldwijd gezien een grote sport. Groter dan bijvoorbeeld het schaatsen.

Het inline-skatecentrum van Sportstad Heerenveen is in september 2016 opgeleverd en daarmee de eerste overdekte piste in Nederland. Hier vinden op 2 en 3 juni alle baanwedstrijden plaats. Op 4 juni staat het NK-weg op de planning bij de IJs- en Skeelerclub Lindenoord in Wolvega. Lindenoord is de grootste ijs- en skeelerclub binnen het gewest Friesland van de KNSB. De 400 meter baan in Wolvega is in 1992 aangelegd en was de eerste 400 meter skeelerbaan in Noord-Nederland. Andere maatschappelijke organisaties maken ook gebruik van de accommodatie.

Tijdens het NK kunnen toeschouwers gratis kijken naar de wedstrijden van de topsporters. Meer informatie over dit evenement is binnenkort te vinden op www.sportstad.nl en www.lindenoord.nl.