Actueel

Nieuwsbrief zwemles juni

Geachte ouder/verzorger,

Nog een kleine twee maanden te gaan en dan is het al weer zomervakantie. Tot aan de zomervakantie hebben we nog één keer diplomazwemmen.

ABC

De zwemvaardigheid van de kinderen gaat achteruit! Dit komt mede doordat kinderen stoppen na het behalen van het B diploma en soms zelfs al na het A diploma. Maar het blijkt dat een kind pas echt goed is voorbereid als het ook zijn/haar C diploma haalt. Tegenwoordig starten kinderen al vanaf 4,5 jaar met zwemlessen, terwijl het vroeger vanaf 6/7 jaar was. Hierdoor is het erg belangrijk om voor alle diploma’s te gaan, zodat de nog hele jonge kinderen klaar zijn om veilig te kunnen zwemmen.

A = Aanleren, B = Verbeteren, C = Conditie

kijklessen

De eerstvolgende kijklessen zijn van zaterdag 1 juni tot en met woensdag 5 juni 2019. Voor de KIK lessen (1 keer per week) en de oudere kids zijn deze van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juni 2019.

punt van aandacht:

  • Wilt u altijd hoesjes om uw schoenen doen als u uw kind brengt en haalt van de zwemles. Onder schoenen zitten vaak bacteriën waardoor kinderen zwemmerseczeem kunnen oplopen. Dus ook bij de kleedkamers richting de douches is het belangrijk om de hoesjes om uw schoenen te hebben.
  • Het mooie weer komt er weer aan en dat houdt in dat veel kinderen vieze voeten hebben omdat ze op blote voeten buiten spelen. Willen jullie eraan denken dat de voeten schoon zijn zodra de kinderen de zwemzaal betreden? Alvast bedankt!

wedstrijdbad gesloten

  • Zaterdag 01 juni – Wedstrijdzwemmen
  • Zondag 09 juni – Sportstad gesloten i.v.m. Pinksteren
  • Maandag 10 juni – Sportstad gesloten i.v.m. Pinksteren
  • Zaterdag 22 juni – Synchroonzwemmen – Figurenwedstrijd Age 1+

meezwemles

De allerlaatste les voor de zomervakantie is de traditionele meezwemles. Dit houdt in dat één van de ouders/verzorgers met de les mag meezwemmen. De laatste 20 minuten gaan we vrijzwemmen en dan mogen ook alle broertjes en zusjes meezwemmen. Voor de anderhalf-uurs lessen geldt dat het meezwemmen in de laatste drie kwartier is. De data van de meezwemlessen zijn woensdag 10 juli t/m zondag 14 juli 2019.

contact

Mochten er vragen of problemen zijn dan kunt u contact opnemen met 0513 – 614 809 of mailen naar zwemles.coach@sportstad.nl

Met vriendelijke groet,

Jouke Nolles en Hilda Boomsma
Zwemlescoaches