Actueel

Nieuwsbrief zwemles januari

Allereerst willen wij iedereen fijne kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar toewensen!

De zwemlessen starten weer op maandag 7 januari 2019.

kijklessen

De eerstvolgende kijklessen zijn op vrijdag 1 tot en met maandag 4, en op woensdag 6 februari 2019. Voor de KIK lessen (1 keer p.w.) en de oudere kids is dit op vrijdag 1 tot en met donderdag 7 februari 2019. Er zijn geen kijklessen in de maand januari.

gratis zwemmen

Op vertoon van de klantenpas mogen kinderen die bij ons op zwemles zitten op alle vrijzwemtijden gratis zwemmen. Dus ook in de kerstvakantie. De begeleiding moet echter wel betalen. Op de website van Sportstad kunt u alle vrijzwemtijden en de openingstijden tijdens de kerstvakantie vinden. De openingstijden van het zwembad tijdens de kerstvakantie zijn bijgevoegd bij deze nieuwsbrief.

start nieuwe zwemdiploma

Zoals u waarschijnlijk in de media heeft vernomen komen er nieuwe zwemdiploma’s met nieuwe eisen. Het jaar 2018 is een overgangsjaar geweest en vanaf 2019 zijn we verplicht om met deze nieuwe eisen te gaan werken. De afgelopen 2 keer bij het diplomazwemmen hebben we al gewerkt met de nieuwe eisen en dat is goed verlopen.

De grootste verandering voor het behalen van het C-diploma is dat de kinderen niet meer 9 meter onder water hoeven te zwemmen. Deze afstand is nu hetzelfde als voor B; er wordt 6 meter onder water gezwommen door een gat in een zeil en daarna moeten ze zich oriënteren en boven komen in een wak. Voor veel kinderen was de 9 meter onder water zwemmen een punt om niet voor het C-diploma te gaan. Hopelijk haalt deze aanpassing de drempel voor veel kinderen weg en gaan er meer door voor C, wat natuurlijk goed is voor de zwemveiligheid van uw kind.

nieuws van Nationaal Platform Zwembaden / Nationale Raad Zwemdiploma’s (NPZ/NRZ)

De afgelopen periode is er door de NPZ/NRZ een nieuwe definitie van zwemveiligheid ontwikkeld. ‘Zwemveilig zijn’ betekent dat je ‘in en om het water kunt overleven en op een veilige manier kunt bewegen en recreëren in de Nederlandse watercultuur’. Zwemveiligheid wordt bepaald door de vaardigheden die je beheerst in het water, door wat je aan het doen bent en door de omstandigheden. Dit was het vertrekpunt om te komen tot een nieuwe Nationale Norm Zwemveiligheid die is gekoppeld aan het Zwemdiploma C. Per zwemdiploma is nu duidelijk gedefinieerd wat je ermee kunt. Concreet betekent dit dat je:

  • met het Zwemdiploma A de vaardigheden beheerst voor een zwembad zonder attracties.
  • met het Zwemdiploma B de vaardigheden beheerst voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.
  • met het Zwemdiploma C pas de vaardigheden beheerst voor open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en vaarten.

Swimsafe pakjes

Het komt wel eens voor dat kinderen het verkeerde swimsafe pakje mee naar huis nemen. Dit kunt u als ouder voorkomen door de naam van uw kind in het pakje te schrijven of een herkenbaar hangertje aan de rits te hangen.

punten van aandacht:

  • het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat ouders na de les aan de instructeur/-trice vragen hoe het gaat met de vorderingen van hun kind. Natuurlijk begrijpen wij dat u dit graag wilt weten, maar wij vragen u deze vragen te stellen aan één van de zwemlescoaches. Dit om ook de les na de les van uw kind weer op tijd te kunnen laten beginnen.
  • wilt u altijd hoesjes om uw schoenen doen als u uw kind brengt en haalt van de zwemles.
  • wilt u bij het halen van uw kind de zwemzaal pas betreden 5 minuten voor het einde van de les om afleiding van de kinderen te voorkomen.
  • wilt u bij de douches blijven wachten en niet de zwemzaal inlopen, dit leidt de kinderen af.

btw-verhoging

Vanaf 1 januari 2019 wordt het lage btw-tarief verhoogd van 6% naar 9% en zal Sportstad de tarieven overeenkomstig aanpassen. Dit betekent dat ook de kosten voor het leszwemmen omhoog gaan. U zult dit als ouder terugzien bij het aankopen van uw eerstvolgende maandkaart, of incasso.

activiteiten Kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie zijn er een aantal leuke activiteiten in het sportcentrum! Klik hier om te kijken wat er voor jou te doen is.

Voetbalwedstrijden sc Heerenveen

  • Vrijdag 25 januari 20.00 uur sc Heerenveen – AZ

Vijf uren voor de wedstrijd wordt P1 afgesloten. Bezoekers van Sportstad Heerenveen kunnen vanaf dan op vertoon van uw Sportstad pas parkeren op P5.

contact

Mochten er vragen of problemen zijn dan kunt u contact opnemen met 0513 – 614 809 of mailen naar zwemles.coach@sportstad.nl

Met vriendelijke groet,
Jouke Nolles en Hilda Boomsma
Zwemlescoaches