het coronavirus

Q&A – ledenadministratie

De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Ook wij hebben maatregelen moeten nemen door ons sportcentrum tijdelijk te sluiten. We weten nog niet voor hoe lang dit zal zijn. Om alvast een antwoord te geven op de meest gestelde vragen, hebben we deze Q&A opgesteld. We danken je voor je begrip.

Wat betekent dit voor mijn fitnessabonnement?

Abonnement (automatische incasso)
Omdat je de komende weken geen gebruik kunt maken van je abonnement, verrekenen wij de periode welke wij gesloten zijn geweest. Nadat wij het fitnesscentrum weer hebben geopend, zal dit in de eerstvolgende incasso worden verrekend. Je huidige incassocontract blijft gewoon actief.

Abonnement via BFNL (Bedrijfsfitness Nederland)
Voor vragen over de gevolgen van de tijdelijke sluiting vragen wij je als klant van BFNL contact op te nemen met BFNL, via 0513 63 31 11 of klantenservice@bfnl.nl.

Wat betekent dit voor mijn zwemlesabonnement?

Abonnement met diplomagarantie (contant/pin)
Omdat je al je abonnementsgeld inmiddels hebt voldaan en je een diplomagarantie hebt, kun je bij ons blijven leszwemmen totdat je je diploma hebt behaald.

Abonnement met diplomagarantie (automatische incasso)
Omdat je bij ons een abonnement hebt afgesloten met diplomagarantie, kun je bij ons blijven leszwemmen totdat je je diploma hebt behaald. Je huidige incassocontract blijft gewoon actief, totdat je de afgesproken termijnen hebt betaald.

Abonnement (automatische incasso)
Omdat je de komende weken geen gebruik kunt maken van je abonnement, verrekenen wij de periode welke wij gesloten zijn geweest. Nadat wij het zwembad weer hebben geopend, zal dit in de eerstvolgende incasso worden verrekend. Je huidige incassocontract blijft gewoon actief.

Wat betekent dit voor de overige abonnementen?

Meerbaden kaarten
Omdat je de komende weken geen gebruik kunt maken van je abonnement, verrekenen wij de periode welke wij gesloten zijn geweest. Nadat wij het zwembad weer hebben geopend, zal de einddatum van je abonnement met dezelfde periode worden verlengd.

Personal Training
Omdat je de komende weken geen gebruik kunt maken van je abonnement, verrekenen wij de periode welke wij gesloten zijn geweest. Nadat wij het fitnesscentrum weer hebben geopend, zal de einddatum van je abonnement met dezelfde periode worden verlengd.

Wat betekent dit voor mijn reservering(en)?
Omdat onze accommodaties de komende weken gesloten zijn, zullen wij de gesloten periode niet aan je (vereniging) in rekening brengen.

Sportstad Heerenveen gesloten tot en met 28 april 2020

“Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. […] Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.” (rijksoverheid.nl)

De aangescherpte en nieuwe maatregelen zijn (in het kort):

  • Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen.
  • Vanaf nu geldt dat als u verkouden bent én koorts heeft iedereen in het huishouden moet thuisblijven.
  • Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni, ook met minder dan 100 mensen.
  • Winkels en openbaar vervoer worden verplicht om maatregelen te nemen om afstand te waarborgen
  • Casino’s vallen nu ook onder dezelfde maatregel als eet- en drinkgelegenheden
  • Gemeentes mogen vanaf nu locaties sluiten waarbij het niet zeker is of de minimale afstand van 1,5 meter gewaarborgd kan worden (hieronder vallen o.a. vakantieparken)
  • Burgemeesters mogen plekken aanwijzen waar groepsvorming verboden is (bijvoorbeeld parken, stranden of wijken).
  • Burgemeesters krijgen de mogelijkheid om bovenstaande maatregelen beter te handhaven en sneller op te treden. Ook kunnen er boetes worden opgelegd.

Let op: bovenstaande punten hebben wij samengevat en zijn dus niet rechtstreeks afkomstig van de bron. De volledige aangescherpte maatregelen staan omschreven in het nieuwsbericht van de rijksoverheid.

Sportstad Heerenveen volgt te allen tijde het advies van het kabinet en/of RIVM op en past zich aan op de door hen gestelde maatregelen.