Actueel

Lid van de maand: Elte en Corrie

  • Naam: Elte de Vries en Corrie Appelhof
  • Sport: zwemmen

Elte de Vries en Corrie Appelhof, twee fanatieke zwemmers uit de ochtend zwemgroep: ze liggen bijna elke ochtend om zeven uur in het zwembad van Sportstad Heerenveen. “Dit vinden we heerlijk en worden als het ware naar Sportstad toegetrokken. Het zit in ons ritme”, aldus Corrie. “Doordat we met meerdere mensen zwemmen, voelt het als een soort verplichting dat ik kom.”

vanaf het eerste uur

Al sinds het buitenbad in Oranjewoud zwemt Corrie samen met een aantal andere zwemmers uit de groep. Nu al zo’n dertig jaar. Later kwam Sportpark de Telle. Een van de zwemmers destijds stelde voor om gezamenlijk een kop koffie te drinken. Het begin van een hechte zwemgroep. Steeds meer mensen sloten zich aan. Nu de Telle niet meer bestaat en het zwembad zich in Sportstad Heerenveen bevindt, willen ze niet meer anders. “Het is hier harstikke gezellig!” zegt Corrie. “In de ochtend zitten we eerst even en worden alle nieuwtjes uitgewisseld. De mannen praten vaak even bij over de politiek.”

“De mannen praten vaak even bij over de politiek.” 

sociale contacten

Toen Elte in ’96 in Heerenveen kwam wonen, was het zwemploegje er al en besloot hij zich aan te sluiten. Omdat hij moeilijk te voet is, is zwemmen de ideale beweegactiviteit om toch fit te blijven. Sporten is een belangrijk onderdeel van Elte zijn leven. Naast het sportieve aspect is sporten natuurlijk ook erg goed voor het sociale contact. “Het gaat er hierbij ook om dat we een beetje naar elkaar omzien. Tegenwoordig zie je steeds meer eenzaamheid onder senioren. Ik denk dat zo’n zwemgroep als dat van ons dit kan verhelpen. Gedeelde smart is halve smart” aldus Elte. Iedereen is welkom en dat wordt altijd erg gewaardeerd.  

“Tegenwoordig zie je steeds meer eenzaamheid onder senioren. Ik denk dat zo’n zwemgroep als dat van ons dit kan verhelpen. Gedeelde smart is halve smart.”

meer dan alleen zwemmen 

Als Elte met zijn vrouw door Heerenveen fietste om boodschappen te doen, begroette hij regelmatig mensen die hij herkende van het zwemmen. “Een zwemgezicht”, antwoorde hij altijd op de vraag van zijn vrouw waar hij die persoon van kent. Dit bracht Elte op het idee om elkaars gegevens uit te wisselen om elkaar beter te leren kennen.

Sinds een paar jaar organiseert de groep, mede door Corrie, een kerstbrunch bij Sportstad Heerenveen. Iedereen is aanwezig! Ook mensen die niet op vrijdag zwemmen. “Soms zijn er wel meer dan veertig man”, vertelt Corrie trots. Maar het gaat nog verder: “We organiseren ook andere uitjes. We zijn al eens wezen fietsen, we zijn met de boot weggeweest en hebben gebowld.

“We organiseren ook andere uitjes. We zijn al eens wezen fietsen, met de boot weggeweest en hebben gebowld.”

oproep

“Mogen we tot slot van deze gelegenheid gebruikmaken om een oproep te doen aan de lezer?” Natuurlijk! Elte en Corrie: “Lijkt het u leuk om ook met ons mee te doen? U bent van harte welkom om een keertje langs te komen om te kijken of het iets voor u is. We heten u van harte welkom bij onze groep!”

meer informatie

Meer informatie over seniorenzwemmen. U kunt ook contact met ons opnemen via info@sportstad.nl of 0513 614800. Wij staan u graag te woord.