Actueel

Lid van de maand: Lara Heida

  • Naam: Lara Heida
  • Sport: zwemles
  • Leeftijd: 5 jaar
  • Woonachtig in: Tijnje

Trots laat Lara Heida (5) uit Tijnje haar A-diploma zien als ze voorafgaand de zwemles bij de balie van Sportstad Heerenveen komt. Lara heeft haar A-diploma gehaald tijdens de turbozwemlessen die afgelopen meivakantie plaatsvonden. Vandaag is ze samen met haar moeder, broer en broertje bij Sportstad om zwemles te volgen voor zwemdiploma-B. Maar voordat Lara weer het zwembad induikt, vertelt ze haar verhaal.

Hoe is het om je zwemdiploma te halen?

Elke ochtend in de meivakantie om acht uur stond Lara langs het zwembad met als doel: het halen van zwemdiploma-A. En dat is gelukt! En dat binnen één jaar. Al vond Lara het diploma zwemmen wel spannend. “Ik dacht dat we allemaal moeilijke dingen moesten doen, maar het viel mee. Ik moest gewoon de dingen doen die we ook tijdens de zwemlessen hadden geoefend.”
Grote broer Ivo (7), die op dit moment aan Reddingszwemmen doet, heeft vorig jaar zwemdiploma-C gehaald. “Dat wil ik ook”, vertelt Lara. “Ik ben nu aan het zwemmen voor mijn zwemdiploma-B en als ik die heb gehaald, ga ik voor C!”

“Ik ben nu aan het zwemmen voor mijn zwemdiploma-B en als ik die heb gehaald, ga ik voor C!”

Wat vind je het leukst aan zwemles?

“Ik ben vaak onder water te vinden. Door het gat duiken vind ik erg leuk om te doen.” En terwijl Lara zich vermaakt in het zwembad, kijkt moeder Jenny vanaf de tribune trots mee.
Iedere dinsdag en donderdag heeft Lara zwemles van meester Dennis. “Wat ik zo leuk vind, is dat papa en mama altijd komen kijken tijdens de speciale kijklessen”, aldus Lara.

Wat ga je doen als je al je zwemdiploma’s hebt gehaald?

Als Lara klaar is met zwemmen wil ze gaan turnen in het Epke Zonderland Turncentrum. “Maar schaatsen zoals Suzanne Schulting lijkt mij ook super leuk! Zij woont bij ons in het dorp”, vertelt Lara.

“Ik wil na de zwemlessen gaan turnen, maar schaatsen zoals Suzanne Schulting lijkt mij ook super leuk!”

Moeder Jenny aan het woord

“Sportstad is erg laagdrempelig. Door het leerlingvolgsysteem op de Sportstad App kan ik altijd de zwemlesvoortgang van de kinderen volgen. Daarnaast pluizen we de nieuwsbrief helemaal uit. En als ik dan toch nog een vraag heb, zoek ik zwemlescoach Jouke op. Ik kan iedereen zo aanspreken of een e-mail sturen. Dat is erg fijn”, aldus moeder Jenny.

“Ik kan iedereen zo aanspreken of een e-mail sturen. Dat is erg fijn.”

“Daarnaast heb ik bij Sportstad Heerenveen met de oudste twee ook meegedaan aan babyzwemmen. Dit wil ik weer gaan doen met de kleinste.”

 

Meer informatie over zwemlessen. U kunt ook contact met ons opnemen via info@sportstad.nl of 0513 614800. Wij staan u graag te woord.