Actueel

het NAH-Beweegteam breidt uit

Na een succesvolle periode van het NAH-zwemmen wordt er uitgebreid naar NAH -fitness en wandelen! Sinds 2017 realiseert Sportstad samen met de Edwin van der Sar Foundation, ziekenhuis Tjongerschans en de  Hersenstichting beweegprojecten  voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dit gebeurt onder de naam NAH-Beweegteam.

Als vervolg op het NAH-zwemmen wordt er nu ook elke dinsdag van 14:00 tot 15:00 uur NAH-fitness aangeboden. Doordat de fitness ruimte geen luide muziek en felle verlichting doorlaat is de omgeving prikkelarm. Tijdens de fitness sessies werk je aan kracht, balans, coördinatie en zelfvertrouwen. Alles wordt afgestemd op wat voor jou mogelijk is.

Daarbij worden er elke donderdag van 15:00 tot 16:00 uur NAH-wandelingen met de organisatie Mind2Run georganiseerd. Hierbij wandel je onder deskundige begeleiding van de trainsters in de natuur van omgeving Oranjewoud. Het ruisen van de wind en het geluid van vogels zijn hier de enige prikkels. Een echte aanrader voor buitenmensen met NAH.

In Nederland leven naar schatting 500.000 mensen met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. Dit is ongeveer 3 procent van de Nederlandse bevolking. NAH komt voor bij alle leeftijden, de beperkingen zijn soms tijdelijk, maar vaak chronisch. Het NAH-Beweegteam zet zich in voor deze mensen. Lichaamsbeweging houdt ons brein beter in conditie, zorgt voor herstel van de hersenfuncties en is goed voor het zelfvertrouwen en sociaal contact. Kortom, een betere kwaliteit van leven. Maar voor sport en bewegen met hersenletsel zijn deskundige begeleiding en aangepaste omstandigheden noodzakelijk. Het NAH-Beweegteam maakt deze stap mogelijk door het organiseren van activiteiten die nauwkeurig zijn afgestemd.

Ben jij of ken jij iemand met NAH? Meld je dan vandaag nog aan en ervaar wat de activiteiten voor jou of je dierbare kunnen opleveren. Voor het inplannen van een intakegesprek of verdere informatie klik je hier.

 

Sponsor of vrijwilliger worden?

De vrijwilligers die ondersteunen bij de activiteiten en de sponsoren die ons financieel ondersteunen, maken dit mede mogelijk. Daarnaast zijn de afdeling Neurologie en het centrum Mobiliteit, Sport & Preventie van Tjongerschans nauw betrokken bij het NAH-Beweegteam. Wil je dit geweldige initiatief ook steunen of sponsoren? Dan kan! Neem dan contact met ons op beweegteamnah@sportstad.nl