heropening zwembad

het zwembad heropend op donderdag 14 mei!

Het zwembad is sinds donderdag 14 mei weer geopend voor banen zwemmen, aquasporten, zwemlessen en doelgroepenlessen. Op deze pagina vind je alle informatie met betrekking tot de heropening, waaronder bijvoorbeeld de aangepaste roosters, veiligheidsmaatregelen en aangepaste openingstijden.

Heb je verkoudheids- of griepklachten of behoor je tot de risicogroep? Blijf dan thuis.

  belangrijke informatie voor het deelnemen aan zwemactiviteiten

  • Er is één looproute door de kleedkamers naar het zwembad. Het verlaten van het zwembad gaat via de grote (gezamenlijke) kleedkamers.
  • Er kunnen dus geen spullen in de kleedkamers blijven liggen, deze moeten meegenomen worden in het zwembad
  • Neem een tas mee die groot genoeg is voor alle spullen, er mogen geen losse artikelen in het zwembad komen te liggen. Ook schoenen moeten in de tas gedaan worden.
  • De tassen kunnen rondom het bad neergezet worden. Houdt hierbij rekening met anderhalve meter afstand en leg je spullen niet te dicht bij die van een ander.
  • Het is de bedoeling dat je thuis je badkleding aantrekt, onder je normale kleding. Het omkleden voor en na het bad bezoek vindt plaats in verschillende kleedkamers. Volg de aangegeven richtlijnen en de instructies van het personeel in het volgen van de routing.
  • Omkleden na het bad bezoek kan in een van de grote beschikbare kleedkamers. Dit zijn gezamenlijke kleedkamers met een maximaal aantal van 5 personen tegelijk. Hierdoor kan het voorkomen dat je even moet wachten op beschikbaarheid van de kleedkamers.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van het tijdslot om de veiligheid te waarborgen

  vrij zwemmen (banen zwemmen)

  Vanaf donderdag 14 mei zal het zwembad weer openen voor vrijzwemmen. Om hier aan deel te nemen moet een van de volgende tijdsloten gereserveerd worden via onze app. Tot 7 juni kon dit telefonisch, per mail of via WhatsApp, maar lessen na 7 juni dienen gereserveerd te worden via onze vernieuwde app. Voor instructies voor het installeren van de app of voor het reserveren of annuleren van een les of activiteit, klik hier

  Maandag tot en met vrijdag

  • 7.00 tot 7.45 en 7.45 tot 8.30
  • 11.30 tot 12.15 en 12.15 tot 13.00
  • 19.30 tot 20.15 en 20.15 tot 21.00

  Zondag

  • 11.30 tot 12.15 en 12.15 tot 13.00 uur.

  zwemles

  Vanaf aankomend weekend worden de zwemlessen naar verwachting weer hervat. Omdat er een maximaal aantal kinderen tegelijk in het bad aanwezig mag zijn worden de groepen opgesplitst. De zwemlescoaches zijn op dit moment bezig met de realisatie van een aangepaste planning.

  Ouders/verzorgers van de zwemleskinderen krijgen persoonlijk bericht over de invulling van de zwemlessen.

  protocollen zwembad

  Protocol zwembad

  Protocol Verantwoord Zwemmen (vanuit de zwembond)

  Routing/plattegrond zwembad

  nieuwsbrief – heropening zwembad, 11 mei 2020

  Nieuwsbrief heropening zwembad

  nieuwsbrief – nieuw reserveringssysteem via app, 29 mei 2020

  nieuwsbrief reserveringssysteem

  rooster doelgroepenlessen

  Rooster zwembad – doelgroepen(aquasporten, BPK zwemmen, ouder/kind- en aanstaande moeder zwemmen)

  aquasporten

  De aquasporten zijn weer hervat, met een aangepast rooster (en beperkt aantal deelnemers).  Ook voor aquasporten geldt dat voor deelname reservering via de app verplicht is. Ook voor aquasporten is het zwemprotocol van toepassing. Klik op onderstaande knop voor het aangepaste rooster.

  BPK zwemmen en zwemmen voor aanstaande moeders

  Voor het baby, peuter en kleuterzwemmen en zwemmen voor aanstaande moeders gelden dezelfde maatregelen als voor de aquasporten. Ook BPK lessen dienen gereserveerd te worden via de app. Deze vind je onder ‘Les reserveren’ en dan ‘Lesrooster zwembad’.

  Op dit moment mag er bij BPK- en Ouder/kind zwemmen maximaal één ouder mee het zwembad in. Eventueel mag een tweede ouder of voogd wel vanaf de kant meekijken en/of foto’s maken, mits er anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

  medische doelgroepen

  Voor deze groepen geldt dat wij de richtlijnen van het RIVM overnemen en deze adviseert risicogroepen en personen met onderliggend lijden om thuis te blijven. Het zal daarom tegen het advies van het RIVM in gaan om de medische groepslessen weer te hervatten.