Actueel

Gratis kennismaken met fierljeppen

In juni en juli kunnen leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs (vanaf 9 jaar) in de gemeente Heerenveen gratis kennismaken met fierljeppen. De kennismakingslessen vinden plaats op de fierljepschansen van Sportstad Heerenveen.

De lessen vinden plaats op vrijdag 7, 14 en 28 juni en op woensdag 19 juni, 3 en 10 juli van 19.00 tot 20.30 uur. Deelname aan de kennismakingslessen is gratis. Vrijblijvend komen kijken is ook mogelijk. De lessen worden verzorgd door een professionele trainer van het Frysk Ljeppers Boun en mogelijk gemaakt door Sport Fryslân, Gemeente Heerenveen, Sportstad Heerenveen en het Frysk Ljeppers Bûn.

Met het aanbieden van deze lessen willen betrokken partijen jeugd uit de gemeente Heerenveen kennis laten maken met fierljeppen als één van de Fryske sporten.

wat gaan we doen?

Eerst gaan we oefenen in het zand. Hoe hou je een polsstok vast, hoe kun je het beste springen en hoe kun je het beste landen? Als we het springen en landen goed genoeg geoefend hebben, kun je over het water springen! Eerst bij de kleinste schans en als dat goed gaat naar de grotere schans.

wie durft?!

Meld je hier aan.

aanvullende informatie

  • Jeugd vanaf 9 jaar mag deelnemen aan de kennismakingslessen.
  • Deelnemers dienen, minimaal, in het bezit van zwemdiploma A te zijn.
  • Gedurende de kennismakingsles dient er minimaal één ouder/verzorger van de deelnemer aanwezig zijn.
  • Deelnemers dragen sportieve kleding waar ze makkelijk in kunnen bewegen.
  • Neem een handdoek en droge kleding mee voor na kennismakingsles. Er is een mogelijk om je om te kleden op het terrein van Sportstad Buiten.