Evenementen

DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour 2018

Datum: Zaterdag 23 6 2018

Tijd: 11.00 - 19.00 uur

Locatie: Beachvelden Sportstad

Tarief: gratis toegang


De DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour 2018 naar Heerenveen! Op 23 en 24 juni vindt het toernooi plaats, met voorrondes bij Sportstad Heerenveen en de finales op het Gemeenteplein in het centrum van Heerenveen!

De Dela Eredivisie Beachvolleybal Tour (DEBT) is de hoogste Nederlandse beachvolleybal competitie voor mannen en vrouwen. De DEBT bestaat uit 10 toernooien in centra van steden en op andere beachvolleybalevents verspreid door Nederland. Het 11e toernooi is het Nederlands Kampioenschap Beachvolleybal in het Beachstadion te Scheveningen. Het NK kan beschouwd worden als de afsluiting en het finaleweekend van de tour.

Spelers en speelsters verzamelen ranking punten door resultaten te behalen tijdens de toernooien waar zij aan deelnemen. De meeste spelers en speelsters hebben een teamgenoot waarmee ze veel toernooien in vaste samenstelling spelen. Dit is overigens niet verplicht. Een speler mag elk weekend met een andere speler deelnemen. Het systeem werkt zo dat spelers punten verzamelen gekoppeld aan personen en niet aan teams. De 24 hoogst gerankte teams per geslacht (punten van beide spelers worden bij elkaar opgeteld), doen mee aan het NK en strijden om de titel Nederlands Kampioen Beachvolleybal 2018!