Evenementen

Binck Bank tour

Datum: Maandag 13 8 2018

Locatie: Sportstad Heerenveen

Tarief: gratis toegang


Het spektakel barst op maandag 13 augustus los met de eerste etappe van Heerenveen (bij Sportstad Heerenveen) naar Bolsward!

De Binckbank Tour is de mooiste wielerronde van Nederland en België en stond voorheen bekend als de Eneco Tour. In de eerste editie van 2017 streden toppers als Greg van Avermaet, Tim Wellens, Tom Dumoulin en Peter Sagan om de titel. De BinckBank Tour wordt gereden in Nederland en België en wordt live uitgezonden. De mooiste dorpjes, de spannendste etappes, een tijdrit en een loodzware slotetappe. De komende jaren zijn de beste wielrenners van de UCI World Tour weer in Nederland en België te bewonderen.

Het is de eerste keer dat deze UCI WorldTour in Heerenveen start. De etappe is 177,3 kilometer lang en gaat om 12.20 uur van start op de Abe Lenstraboulevard in Heerenveen. Rondom de start in Heerenveen worden verschillende activiteiten georganiseerd.

De etappe gaat in een lus door de gemeente heen. De etappe in Heerenveen wordt georganiseerd door de gemeente Heerenveen, Sportstad Heerenveen, SC Heerenveen en ’n Gouden Plak. Daarna koersen de wielrenners over het grondgebied van De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân om te eindigen in Bolsward. De renners gaan langs een aantal van de elf Friese steden: Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, IJlst en Sneek.

Meer informatie op de website van ’n Gouden Plak>

kleurplatenactie!

Maak jouw mooiste creatie van deze kleurplaat en hang hem op bij de start van de BinckBank Tour en ontvang een officiële BinckBank Tour pet!

De kleurplaat kan worden opgehangen bij de start van de BinckBank Tour op 13 augustus tussen 10.00 en 13.30 uur op het plein voor Sportstad Heerenveen aan de Abe Lenstra Boulevard!

Veel kleurplezier en tot 13 augustus!

Download hier de kleurplaat of haal hem op bij de balie van Sportstad Heerenveen.