Archieven

Cruyff Court 6vs6 Toernooi 2021

Tijdens dit evenement toveren we met z’n allen het Heerenveense Cruyff Court veldje om tot een voetbal arena. Teams van alle basisscholen in de gemeente Heerenveen kunnen zich t/m 26 februari 2020 gratis aanmelden voor dit evenement.

OPM/ Hevoc Scholen Volleybal Toernooi 2021

Hierbij nodigen we jullie uit om mee te doen aan het Scholen Volleybaltoernooi 2020!


De organisatie is ook dit jaar weer in handen van de 2 Heerenveense volleybalverenigingen HEVOC en OPM Heerenveen.

Het toernooi is bedoeld voor de kinderen van groep 3/4 en 7/8. 
Groep 3/4 speelt op niveau 2 van het Cool Moves Volleybal en voor de groepen 7/8 gelden de regels van niveau 5.

Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6/7 spelers.  Er wordt 4 tegen 4 gespeeld, inwisselen tijdens het spelen is toegestaan. Bij niveau 5 is dat bij de opslag , bij niveau 2 maakt dat niet uit en bepaalt de coach dit.

Klik hier voor de spelregels en meer informatie!

SGHA Waterpolo Toernooi 2021

Op zondagmiddag 5 januari 2020, de laatste zondag van de kerstvakantie, organiseert waterpolo vereniging SGHA in Heerenveen het schoolwaterpolo toernooi voor kinderen uit groep 5,6,7 en 8.

Er wordt gespeeld in twee categorieën;

  • groep 5/6
  • groep 7/8

Een team bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 kinderen en een begeleider. Iedereen met een zwemdiploma A en B mag meedoen, dus verzamel schoolgenootjes, vorm een team en geef je snel op!

Dyna ’75 Scholen Basketbal Toernooi 2020

Het Dyna ’75 Scholen Basketbal Toernooi is een toernooi voor de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit de gemeente Heerenveen.

Er wordt 3 tegen 3 basketbal gespeeld op een half veld. Deze basketbal variant zorgt voor snelheid en een uitdagend spel.

Je speelt samen voor de winst maar ook voor de Fair Play award! Er wordt door de scheidsrechters toegezien op Fair Play, en het team met de meesten Fair Play punten ontvangt bij de prijsuitreiking een mooie toernooiprijs!

Mega Sportdag 2020

Hét Heerenveense sportuitje in de herfstvakantie

Wil jij een dag lang in de herfstvakantie je spelcomputer, je boek, of andere bezigheid aan de kant zetten voor een superleuke sportdag? Een positieve ervaring met sport voor ieder kind (& ouder) ui de gemeente Heerenveen, daar gaat het tijdens deze dag om!

10-tallen sportaanbieders uit de gemeente Heerenveen zijn aanwezig om je mee te nemen in het avontuur van hun sport. Heb je zin om mee te doen aan één van de vele workshops zoals trampoline springen, rugby-en, klimmen? Of heb je altijd al eens een rondleiding willen krijgen door het Abe Lenstrastadion? Kom dan naar de Mega Sportdag 2020.

Start Borstcrawlcursus

De borstcrawlcursus is een cursus om de borstcrawltechniek te verbeteren. De cursus heeft 5 basiselementen waar je gedurende 12 weken mee bezig bent. Deze elementen zijn: ligging, beenslag, armslag, ademhaling en een combinatie van alles.

Om de slag zo goed mogelijk aan te leren dien je de volgende materialen mee te nemen: kickboard, pullbuoy, zoomers en een front snorkel. Daarnaast is het dragen van strakke zwemkleding en een zwembril verplicht tijdens de cursus.

Deze cursus wordt georganiseerd door Mijnzwemcoach (onderdeel van de KNZB) in samenwerking met Borstcrawlcursus.nl.

 

Voor meer informatie over de cursus op dinsdag, klik hier (dinsdag) of hier (woensdag).

 

Pumptrack

Tijdens het NK Inlineskaten bij Sportstad Heerenveen wordt er in het centrum van Heerenveen een Pumptrackbaan geplaast. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus is er een parcours te vinden in de binnenstad van Heerenveen.

Wat is een pumptrack?
Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Je kunt het zien als een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark.

Daardoor is het geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards. Dus eigenlijk voor alle fiets- en skatesporten.

Locatie:
Sportstad Heerenveen, Heerenveen

Datum:
Vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus

Tijden:
Vrijdag 14:00 tot 18:00 en zaterdag 10:00 tot 18:00. Let op er wordt gewerkt met tijdsloten van 30 minuten, vol = vol.

Toertocht voor leden

Sportstad’s instructeur Hans organiseert op zondag 16 augustus een toertocht voor de fietsliefhebbers! De toertocht zal ongeveer 80 kilometer zijn met en gemiddelde snelheid van 25 kilometer per uur. Een erg geschikte toertocht voor de gemiddelde wielrenner dus! Op zondag 16 augustus verzamelen tussen 09:00 en 09:30 uur bij hoofdingang van Sportstad.

Opgeven kan via Hans of bij de receptie van het fitnesscentrum. Mailen of bellen? E: fitness@sportstad.nl of T: 0513 614 855.

Deelname is op eigen risico. Sportstad Heerenveen is niet verantwoordelijk voor eventuele ongevallen of schade aan materialen.

 

Daikin NK Inlineskaten Baan

Op 21, 22 en 23 augustus vinden in Friesland de Nederlands Kampioenschappen Inlineskaten op de baan en de weg plaats. Op de inline skatepiste van Sportstad Heerenveen wordt de NK verreden op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus. Vervolgens strijken de inlineskaters op zondag 23 augustus neer voor de NK weg in Wolvega.

Vanwege de geldende coronamaatregelen heeft publiek geen toegang tot de wedstrijden op de piste bij Sportstad Heerenveen en het wegparcours in Wolvega. De Daikin NK Inlineskaten Baan op 21 en 22 augustus zijn wel te volgen via een livestream op schaatsen.nl/inlineskatenWij zijn ons erg bewust van de situatie rondom COVID19 op dit moment. In goed overleg met alle partijen en betrokkenen is een duidelijke protocol opgesteld en houden we te allen tijde de meest actuele situatie in de gaten.

 

Urban Sportfestijn

Op woensdag 22 juli, 29 juli en 5 augustus wordt bij Sportstad Heerenveen het Urban Sportfestijn georganiseerd, een sportmiddag speciaal voor iedereen tot 18 jaar die van echt stoere sporten houdt!
 
Deze samenwerking tussen Eijer Producties (freerunning), Dyna’75 (basketball), Bronya Boxing (kickboxing), Beach Heerenveen (beach volleybal) en Sportstad Heerenveen heeft gezorgd voor een een middag vol met urban sportactiviteiten georganiseerd door lokale sportverenigingen en -organisaties uit Heerenveen. De activiteiten welke worden aangeboden zijn: beachvolleybal, freerunning, basketball (3×3) en kickboxing.
 
Plezier maken, bewegen en de basisprincipes leren van verschillende urban sporten zijn de speerpunten van het Urban Sportfestijn. Welke lijkt Urban sport lijkt jou het leukst; freerunning, basketball, kickboxing, beach volleybal of kun jij niet kiezen? Probeer ze dan maar allemaal!
 
Data: 22 juli, 29 juli en 5 augustus 2020
Tijd: 14:00 tot 17:00 uur
Locatie: Sportstad Buiten, aanmelden bij de receptie van Sportstad Heerenveen
Leeftijd: tot 18 jaar
Kosten: € 10,50, verkoop via de webshop 
 
Let op: op 22 juli is er geen beachvolleybal, maar wél kickboxing, freerunning en basketball.