Archieven

het Special Sporters Fonds ON TOUR 2022

Het Special Sporters Fonds On Tour gaat weer van start! Voor het derde jaar op rij mogen wij ‘On Tour’ door Friesland door bij de deelnemers langs te gaan met leuke en gezonde activiteiten. Wat twee jaar geleden startte met de beweegtassen is uitgegroeid tot een leefstijlevenement voor een speciale doelgroep. Wij zijn blij dat wij hier aankomend jaar weer een vervolg aan mogen geven!

wie? mensen met een verstandelijke beperking
wat? een uniek vitaliteitsprogramma dat gezondheid integreert in het leven van de deelnemers.
waar? in heel Friesland, bij de zorglocaties zelf!
wanneer? eind maart tot en met eind juni 2022
hoe? ben jij begeleider van een woonzorglocatie of dagbestedingslocatie in Friesland en vind jij gezondheid voor de bewoners net zo belangrijk als wij? Geef de locatie dan hier op!

Het Special Sporters Fonds On Tour is een uniek concept waarbij er maar één doel is: vitaliteit verspreiden onder mensen met een verstandelijke beperking in Friesland. Dit doen wij door langs te gaan bij de deelnemers met drie vitaliteitselementen: de fitte groepsles, de actieve leefstijlquiz en actief maken en fit proeven.

Voor mensen met een beperking is een sportaccomodatie bezoeken niet vanzelfsprekend. Er moet begeleiding mee en passend vervoer geregeld worden. Met het programma van Special Sporters Fonds worden zij daar niet mee geconfronteerd. Wij komen op locatie om beweging en gezondheid te integreren in hun eigen omgeving, in echte levens. Zo laat het Special Sporters Fonds On Tour sporten weer normaal worden.

Streetwise Cup 2022

Let op: dit evenement vindt plaats onder voorbehoud van op dat moment geldende coronamaatregelen.

Dit jaar organiseren de Johan Cruyff- en de Krajicek Foundation het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland. Ruim 85 gemeentes doen hier aan mee, waaronder de gemeente Heerenveen! De voorrondes worden georganiseerd door Sportstad Heerenveen op 9 maart 2022 op het Cruyff court op de Ds. Kingweg 8 in Heerenveen.

Tijdens dit evenement toveren we het Heerenveense Cruyff Court veldje om tot een voetbal arena. Teams van alle basisscholen in de gemeente Heerenveen kunnen zich aanmelden voor dit evenement.

Schoolteams van zes personen kunnen aangemeld worden tot en met 18 februari, 18:00 uur via de website van Scoren voor Gezondheid.

 

verplaatst: Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi 2022

Update: het Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi 2022 wordt verplaatst naar 14 mei 2022!

Het razendpopulaire G-voetbaltoernooi bij Sportstad moest vorig jaar al wijken voor het coronavirus en ook dit jaar ontkomen wij daar niet aan. De organisatie heeft besloten om het evenement te verplaatsen naar mei 2022, zodat er meer tijd is om het aantal coronabesmettingen en -maatregelen af te laten nemen. De organisatie heeft één doel: het Bijzondere Zaalvoetbal Toernooi (op een veilige manier) laten plaatsvinden in 2022.

Het zaalvoetbaltoernooi is speciaal voor mensen met een (verstandelijke) beperking en staat in het teken van kennismaken met voetbal (als wedstrijdsport), anderen ontmoeten, sociale ontwikkeling en leren omgaan met winst en verlies. Plezier in beweging staat tijdens dit evenement voorop!

De inschrijving (per groep) blijft open en verloopt via de website van Scoren voor Gezondheid. Zien we jou (of het door jou ingeschreven team) schitteren in de zaal van Sportstad?

OPM/Hevoc Scholen Volleybaltoernooi 2022

Op 2 februari is het Scholen Volleybaltoernooi 2022 bij Sportstad Heerenveen, een volleybaltoernooi speciaal georganiseerd voor kinderen uit groep 3/4 en groep 7/8. De organisatie is ook dit jaar weer in handen van de twee Heerenveense volleybalverenigingen; Hevoc en OPM Heerenveen. Groep 3/4 speelt op niveau 2 van het Cool Moves Volleybal en voor de groepen 7/8 gelden de regels van niveau 5. De Cool Moves spelregels vind je hier.

Wil je meer weten over dit evenement? Klik dan hier voor meer informatie.

 

 

Het Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi 2022

De nieuwe datum is bekend! Het Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi zal plaatsvinden op zaterdag 14 mei 2022. 

Dit unieke toernooi wordt georganiseerd om alle deelnemers te stimuleren tot sportdeelname door hen kennis te laten maken met voetbal als wedstrijdsport. Naast het sporten is het evenement voor mensen met een (verstandelijke) beperking een ideale gelegenheid om hun sociale vaardigheden te verbeteren, andere mensen te leren kennen en te leren omgaan met winst en verlies. Plezier in beweging staat tijdens die evenement voorop!

De inschrijving (per groep) is open en verloopt via de website van Scoren voor Gezondheid. Inschrijven is mogelijk tot 19 april 2022.

Zien we jou (of het door jou ingeschreven team) schitteren in de zaal van Sportstad?

De organisatie houdt de meest actuele situatie rondom de coronamaatregelen in de gaten. Mocht dit invloed hebben op het toernooi, dan nemen wij hier contact over op.

 

 

Beweeg & Ontmoetdag 2021

Op 12 november 2021 vindt dé Beweeg en Ontmoetdag plaats bij Sportstad Heerenveen. Deze dag staat volledig in het teken van ontmoeten en het met elkaar in beweging zijn voor de leeftijdscategorie 55+.

Tijdens deze fantastische eerste editie wordt er op een laagdrempelige manier kennisgemaakt met beweeginitiatieven die te vinden zijn en aangeboden worden in regio Heerenveen. Ook wordt er deze dag een groot assortiment aan beweegaanbod gepresenteerd. Door middel van workshops en informatieve bijeenkomsten wordt hier kennisgemaakt, geïnformeerd en geïnspireerd. Ben jij hier ook bij?

de Wettertoer

Het zwembad van Sportstad Heerenveen wordt op 16 en 17 oktober 2021 speciaal voor de voorstelling De Wettertoer omgetoverd tot een waar belevingstheater. Binnen de voorstelling staat de voormalige legendarische Watertoren van Heerenveen centraal. Het verhaal wordt gebracht als absurde vertelling met spektakel, muziek en video.

De cast van De Wettertoer bestaat naast talenten uit de regio Jesper Minkes en Jacob Hettinga uit de acteurs Jan Arendz, Maaike Schuurmans en Michael de Roos. Daarnaast zullen er diverse disciplines van zwemvereniging HZ&PC in de voorstelling te zien zijn.

Het verhaal

In de voorstelling De Wettertoer duikt de 12-jarige Jelte letterlijk en figuurlijk in de historie van de legendarische watertoren die tot 1980 in het centrum van Heerenveen stond. Jelte belandt in een wereld waar hij zijn oerpake, de architect van de wettertoer, ontmoet. In een spannende zoektocht proberen ze erachter te komen waarom de toren is gesloopt. Gaat het ze lukken om de geschiedenis weer ongedaan te krijgen of is dit een onmogelijke missie?

Meer informatie en tickets: www.dewettertoer.nl

Zwemvierdaagse

De KNZB en de Maarten van der Weijden Foundation slaan de handen in één: deze zomer organiseren ze samen de Zwem4daagse. In september kunnen deelnemers in 35 verschillende zwembaden baantjes trekken waarbij ze geld inzamelen voor kankeronderzoek. En wij zijn één van deze locaties, ontzettend gaaf! Zwem jij mee en draag jij bij aan het inzamelen van zo veel mogelijk geld? Tijdens deze week zal Maarten van der Weijden ons zwembad bezoeken om de deelnemers te motiveren alles te geven. Deze baden bezoekt hij niet zomaar, Maarten zal de hele route tussen de zwembaden fietsend en hardlopend afleggen en op deze manier met elkaar verbinden. Beleef de ultieme Zwemvierdaagse samen met Maarten van der Weijden en haal geld op voor kankeronderzoek. De Zwemvierdaagse zal in Heerenveen worden gehouden van maandag 13 tot en met zaterdag 18 september 2021 (uitgezonderd donderdag 16 september).

Zwemmogelijkheden:
Dinsdag 14 september: 18:00-19:30 uur
Woensdag 15 september: 18:00-19:30 uur
Donderdag 16 september: geen zwemdag (zwembad gesloten)
Vrijdag 17 september: 18:00-19:30 uur
Zaterdag 18 september: 16:00-19:00 uur
en verder tijdens de vrijzwemtijden van Sportstad Heerenveen van maandag tot en met zaterdag (uitgezonderd donderdag).

Klik hier voor de vrijzwemtijden.

Inschrijfkosten: via de site : € 9,70, bij de balie zwembad € 10,50.

Klik hier voor meer informatie over de Zwemvierdaagse.

Jubileum Sportstad Heerenveen

15-jarig jubileum Sportstad Heerenveen!

Sportstad Heerenveen bestaat in september 15 jaar! Dit gaan we vieren met diverse acties en evenementen.

In september 2006 opende Sportstad Heerenveen voor het eerst haar deuren. Nu 15 jaar later is het feest en vieren wij ons 15-jarig jubileum!

In de maand september biedt Sportstad Heerenveen een bomvol programma aan met diverse workshops. In dit programma zit voor ieder wat wils, dus iedereen, van alle leeftijden, is van harte welkom! Binnenkort wordt er meer bekend gemaakt over het programma.

Het 15-jarig jubileum vieren wij met jullie maar ook met onze collega’s. Daarom is op donderdag 16 september Sportstad Heerenveen gesloten in verband met een leuke dag voor de werknemers van Sportstad. Dit betekent dat er op deze dag geen activiteiten in Sportstad plaatsvinden. Wel blijft Sportstad uiteraard open voor degene die een afspraak hebben met één van onze partners in de passage.

Kijk op www.sportstad.nl/jubileum en onze socials voor het laatste nieuws en ontwikkelingen.

Simmer Games Heerenveen

De zomervakantie is in aantocht. Een mooie kans om jouw (sport)activiteit eens goed onder de aandacht te brengen! Pak je kans en meld je initiatief aan en ontvang een leuke vergoeding voor jouw activiteiten.

Helaas hebben vanwege de coronapandemie veel sportverenigingen en sportaanbieders niet alles uit het afgelopen seizoen kunnen halen. Daarom hebben buurtsportcoaches en jongerenwerkers i.s.m. Sportstad Heerenveen een zomerplan bedacht waar jij als sport & spel aanbieder onderdeel van uit kan maken! Op deze manier kun jij nog iets terug doen voor huidige leden en mogelijke nieuwe leden.

Als sport/cultuur aanbieder in de gemeente Heerenveen ben je uitgenodigd om mee te doen aan deze actieve zomerweken.

Hoe? Simpel!

  1. Kies het aantal activiteiten die je wilt organiseren en kies daarbij de voorgeselecteerde locaties waar veel jongeren/kinderen zich bevinden.
  2. Vraag middels het onderstaande formulier een vergoeding aan per activiteit die je wilt gaan organiseren.
  3. Wacht op beoordeling* en meld alvast jouw activiteiten aan op de Simmer Games kalender.

*In de week van 28 juni ontvang jij een terugkoppeling of jou aangevraagde vergoeding wordt toegezegd.

Vergoeding aanvragen kan t/m 30 juni 2021.

Meer informatie is te vinden op de site van Scoren voor Gezondheid Heerenveen. Hier is het ook mogelijk om de vergoeding aan te vragen.