Coronamaatregelen bij Sportstad Heerenveen

Vanaf 25 september versoepelen de coronamaatregelen verder

update: 24 september, 16:00 uur 

Vanaf 25 september mag Nederland de verplichting om 1,5 meter afstand te houden los laten en verandert de regel in een advies. Om toegang te krijgen tot bepaalde locaties is een coronatoegangsbewijs nodig. Gelukkig geldt dit niet voor de normale sportbeoefening. Wel geldt dit voor publiek bij professionele sportwedstrijden en bij een bezoek aan horecagelegenheden.

Als bezoeker van Sportstad Heerenveen heb je vanaf 25 september geen beperkingen meer m.b.t. coronamaatregelen. Wel vragen wij onze bezoekers, leden en klanten zich te houden aan de algemene hygiënemaatregelen en elkaars wensen daarin te respecteren.

Kortom:

  Lees onderaan de pagina wat er per afdeling verandert met deze versoepeling.

  maatregelen per afdeling

  Het fitnesscentrum is weer zonder beperkingen van coronamaatregelen geopend. Er is in de afgelopen periode gebleken dat leden het prettig vinden om zeker te zijn van een plekje tijdens de groepslessen. Daarom is er gekozen om het reserveren van lessen in de app wel aan te houden. Zo zijn er voor alle deelnemers altijd voldoende materialen aanwezig en worden leden niet meer teleurgesteld indien een groepsles vol zit.

  In het fitnesscentrum gelden geen maatregelen meer maar vragen wij onze leden zich wel te houden aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

  Daarom:

  • Geef elkaar in het fitnesscentrum de ruimte;
  • Respecteer elkaars hygiëne- en veiligheidswensen;
  • Het schoonmaken van de materialen wordt weer gedaan zoals voorheen; cardioapparaten worden na gebruik door de sporter zelf schoongemaakt, de overige materialen en apparaten hoeven alleen zelf schoongemaakt te worden als je dat zelf prettig vindt.
  • De looproutes binnen het fitnesscentrum worden opgeheven.

  Voor zwemmen gelden geen beperkende coronamaatregelen meer vanaf 25 september. De veranderingen in het zwembad zijn als volgt:

  • De looproutes in het zwembad komen te vervallen.
  • De kleedkamers en kluisjes kunnen weer gebruikt worden zoals voorheen. Spullen kunnen dus weer in de kluisjes opgeborgen worden en omkleden kan zowel voor als na het zwemmen in de kleedkamers.
  • Reserveren in de app is niet meer nodig, behalve voor Aquarobics. Hiervoor blijft een reservering noodzakelijk in verband met de populariteit en maximale groepsgrootte.
  • Omdat de tijdsloten komen te vervallen is het weer mogelijk om op een willekeurig tijdstip, binnen de gebruikelijke openingstijden, te komen zwemmen.
  • Vanaf oktober zijn er bij de zwemlessen weer kijklessen. Wij adviseren om met maximaal één volwassene per kind te komen kijken. In de nieuwsbrief over zwemlessen volgt meer informatie.

  Daarnaast gelden in het gehele Sportstad complex de basisregels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

   Kleedkamers en douches kunnen weer ‘normaal’ gebruikt worden. Ook is er weer publiek toegestaan bij sportwedstrijden. Voor gebruikers van de sporthallen, dojo en squashbanen gelden geen beperkingen meer. Graag vragen wij jullie wel om jullie te houden aan de basisregels:

   Voor publiek bij professionele en topcompetities sportwedstrijden is een coronatoegangsbewijs soms wel verplicht. Kijk voor meer informatie op deze webpagina van de Rijksoverheid.

   Binnen Sportstad zijn verschillende zorginstellingen gehuisvest. Het kan zijn dat zij hun bezoekers vragen om extra veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, zoals het dragen van een mondkapje. Indien je een zorgaanbieder in het pand van Sportstad bezoekt vragen wij jouw begrip en naleving van de door hen opgestelde regels.

   Voor de horeca gelden andere coronamaatregelen dan voor sport. Voor de horeca gelden de volgende regels:

   • Je hoeft geen 1,5 meter afstand te houden;
   • Alle bezoekers van een eet- en drinkgelegenheid moeten vanaf 13 jaar verplicht een coronatoegangsbewijs laten zien. Behalve op een terras of bij afhalen. Vanaf 14 jaar wordt het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs gecontroleerd.

   De regels voor de horeca gelden in Sportstad Café en in Sportbreak Café. Bel voor vragen of meer informatie naar Sportstad Café: 0513 612 479.