nieuws buitensport


nieuws buitensport

Hier vind je de laatste nieuwtjes over de voortgang van de bouw van het buitensportpark. Bekijk ook de live beelden van de bouw van het buitensportpark.

feestelijke opening Sportstad Buiten

Op 1 september 2016 is Sportstad Buiten officiële geopend met een spectaculaire openingsceremonie! Topsport, breedtesport en sportbestuurders kwamen op alle sportaccommodaties samen om het vuur over de dragen van sport naar sport. In het inline-skatecentrum is de vuurschaal aangestoken en hebben we met elkaar getoost op het 10-jarig jubileum van Sportstad Heerenveen. Kortom, dubbel feest!

Samen met het enthousiaste publiek, de fanatieke sporters en sportbestuurders kijken we terug op een zeer geslaagde opening!


update 17 augustus – fierljepschansen helemaal klaar voor de grote wedstrijden

De fierljepschansen zijn officieel goedgekeurd voor grote wedstrijden! Daarnaast hebben professionele duikers van GoDive Heerenveen i.v.m. veiligheid gecheckt of er geen voorwerpen op de bodem liggen. Ook de buurtkinderen hebben er zin in en staan te popelen om de fierljepsport te ontdekken. Hopelijk komt er snel een enthousiaste fierljepvereniging in Heerenveen om deze fanatieke en talentvolle kinderen te trainen!

Ook nieuwsgierig? Op 1 september om 18.00 uur (aansluitend op de officiële opening van het buitensportpark) kan iedereen gratis komen kijken naar een echte fierljepwedstrijd!

Bekijk hier het complete programma van de officiële opening van het buitensportpark. Er zijn ook allerlei leuke sportclinics waar iedereen gratis aan mee mag doen.
update 15 augustus

Vandaag zijn de topsporttrainingen officieel van start gegaan in het inline-skatecentrum!
update 28 juli

Vandaag hebben de Italianen de witte onderlaag van de inline-skatepiste gestort. Als deze laag goed uitgehard is, worden hier de gekleurde lagen op aangebracht.
update 27 juli

Na een periode van bouwen is het bijna zover… Met trots verkondigen wij de officiële opening van het buitensportpark op 1 september 2016! De openingsceremonie windt plaats in het eerste overdekte inline-skatecentrum van Nederland. Iedereen is welkom!
update 15 juli – turnsters blijken getalenteerde fierljeppers…

Onze turnsters uit Heerenveen hebben de fierljepschansen ook al even getest. En wat blijkt? Turnen en fierljeppen hebben best veel overeenkomsten! Vooral kracht en lef zijn twee eigenschappen die in beide sporten nodig zijn.
update 12 juli

Volop activiteit op het buitengebied! Basisschoolkinderen maken kennis met de fierljepsport. En mensen met een beperking sporten op de beachvelden en het skatepark. Hoe gaaf is dat?! Skaten met je rolstoel! En wat een enthousiasme!
update 24 juni

Vandaag heeft de Nederlandse inline-skate top, waaronder team Victory, alvast kennis gemaakt met het inline-skatecentrum!
update 17 juni – asfalt inline-skatecentrum

De puinbaan het inline-skatecentrum is officieel goedgekeurd door ISA Sport. Dit is een onafhankelijk kennisinstituut voor kwalitatief goede, duurzame en veilige sportaccommodaties. Dit betekent dat het asfalt deze week gestort is!
update 16 juni – de nieuwe standaard voor de fierljepbond

De fierljepschansen van Sportstad zijn door de fierljepbond uitgeroepen tot de nieuwe standaard voor fierljepschansen in Nederland! En wist je dat dit de eerste schansen ooit zijn die vanuit het niets opgebouwd zijn?update 10 juni – ‘belibje it mar’ op de fierljepschansen

Dat de Friese cultuur voor iedereen is, lijkt heel vanzelfsprekend. Dat is het helaas niet. Vandaag konden ruim 50 kinderen met een beperking tijdens het project ‘Belibje it mar’ ervaren wat Friesland zo bijzonder maakt! Als eerste gebruikers van onze gloednieuwe fierljepschansen mochten deze enthousiaste kinderen kennismaken met deze uitdagende sport!
update 8 juni – fierljepschansen klaar voor gebruik

Terwijl op de achtergrond nog hard gewerkt wordt, wordt op de fierljepschans de eerste sprong gemaakt! Aan fierljepper Niels Koetsier de eer om de eerste sprong te maken op de naar hem vernoemde Niels Koetsier schans!
update 2 juni – naast inline-skatecentrum zijn ook de fierljepschansen en het urban sportpark al duidelijk zichbaar

Niet alleen het inline-skatecentrum krijgt vorm. Ook de fierljepschansen en het urban sportpark zijn al duidelijk zichtbaar!

Topsport Noord en Sportstad Heerenveen slaan de handen in één voor een succesvol inline-skatecentrum! Vandaag is het contract van deze samenwerking getekend en staan de heren Willem Veldman (directeur Topsport Noord) en Rinse Bleeker (directeur Sportstad) alvast klaar bij de toekomstige startplaats in het inline-skatecentrum. Nu nog in het zand met een bouwvakhelm, straks op een prachtige Vesmacobaan met inline-skatehelm!
update 24 mei – bouw constructie dak inline-skatecentrum
update 13 mei – herken jij de eerste vormen van het inline-skatecentrum al?
update 12 mei – genieten op de beachvelden met dit prachtige weer!
update 21 april – ruim 400 kinderen sporten in het zand

We kijken terug op een zeer geslaagde beachweek met ruim 400 enthousiaste kinderen die kennis hebben gemaakt met beachvolleybal, beachrugby, beachkorfbal en beachsoccer! Met dank aan KV Kinea, de Feanster Rugbyclub en het Friesland College.
update 15 april – de beachvelden zijn klaar voor gebruik!

Het eerste onderdeel van het buitensportpark is klaar: de beachvelden! Op 15 april heeft aannemer Antea Group de sleutel van het beachveld overgedragen aan Sportstad. De netten hangen en de doelen staan al klaar. Het gras rondom de beachvelden moet nog wel groeien, maar op het zand kan al volop gesport worden! Studenten van het CIOS kregen deze dag de eer om de velden als eerste testen tijdens een fanatiek potje beachvolleybal en beachsoccer.
update 1 april – heiwerkzaamheden inline-skatecentrum van start

Antea Group is begonnen met de eerste heiwerkzaamheden voor het inline-skatecentrum. Indrukwekkend!
update 22 maart – er wordt hard gewerkt aan de beachvelden

Nu nog een modderpoel, maar vanaf april kunnen hier al allerlei verschillende beachsporten beoefend worden!
update 7 maart – officiële startschot bouw door Michel Mulder

Michel Mulder en wethouder Jelle Zoetendal hebben op maandag 7 maart het officiële startschot gegeven voor de bouw van het buitensportpark. Normaal gesproken staat Michel Mulder aan de start wanneer het startschot klinkt, maar vandaag waren de rollen omgedraaid. De eer was aan Michel Mulder om het startpistool in handen te nemen om het startschot van de bouw te laten klinken. Met zo’n 150 toeschouwers zijn de eerste 200 meter op inline-skates afgelegd door talentvolle inline-skaters. 
update 1 maart – het bouwbord staat!

Het bouwbord is geplaatst en Antea Group is begonnen met de eerste werkzaamheden!
update 22 januari – voorbelasting skeelerbaan

Voordat er gestart kan worden met de bouw, wordt het terrein waar het inline-skatecentrum komt voorbelast. Dit betekent dat er een hoeveelheid zand met hetzelfde gewicht als het inline-skatecentrum wordt neergelegd, zodat de grond alvast kan inzakken. Dit voorkomt dat de grond inzakt als het inline-skatecentrum er staat. Na ongeveer anderhalve maand wordt het zand weer weggehaald en is de grond klaar om op gebouwd te worden.