Actueel
sportstad heerenveen buitensport antea group beachvelden beachvolleybal beachsport

beachvelden klaar voor gebruik

Het eerste onderdeel van Sportstad Buiten is klaar: de beachvelden! Vandaag heeft aannemer Antea Group de sleutel van het beachveld overgedragen aan Sportstad. De netten hangen en de doelen staan al klaar. Het gras rondom de beachvelden moet nog wel groeien, maar op het zand kan al volop gesport worden! Studenten van het CIOS kregen vandaag de eer om de velden als eerste testen tijdens een fanatiek potje beachvolleybal en beachsoccer.

 Ook het eerste evenement op de beachvelden staat al op de kalender: de beachpromotieweek. Kinderen van basisscholen en middelbare scholen kunnen tussen 18 en 22 april kennis maken met verschillende sporten zoals beachvolleybal, -soccer, -rugby of -korfbal. Op vrijdagmiddag 22 april sluiten bedrijven de week af met een sportieve vrijdagmiddagborrel tijdens een beachvolleybaltoernooi.

Bij Sportstad Buiten wordt er, naast de beachvelden, ook gewerkt aan een indoor skeelerpiste, fierljepschansen en een urban sportpark. De ontwikkeling van Sportstad Buiten is een project uit de Investeringsagenda Drachten Heerenveen. Door de op- en afritten van de A32 aan te passen en de spoorwegovergang bij Thialf veiliger te maken, investeren Provincie Fryslân en gemeente Heerenveen samen met het bedrijfsleven o.a. in sportvoorzieningen en de bereikbaarheid daarvan. Voor het project ‘Sportstad Buiten’ is € 1,4 miljoen beschikbaar gesteld.

CIOS studenten

Studenten van het CIOS kregen vandaag de eer om de velden als eerste testen tijdens een fanatiek potje beachvolleybal en beachsoccer.